A volt iskolánk Izsák város címere Izsák vá.
NAPLÓ

F A L I Ú J S Á G

55 év

Az ötvenötéves találkozóra - 2019. július 27-én - már az új iskolába, huszonnöten jöttünk össze. Néhányan jelezték, hogy sajnos nem tudnak jönni, viszont hosszú idő után újra találkozhattunk Ritter Katival. Geráné Marika, az iskola igazgatója, mutatta be az új létsítményt. Az aulában elkészítettük a szokásos csoportképet, majd a Tulipánban folytattuk a beszélgetéseket... (A képeket az 55-re kattintva érhetitek el!)

2018. július 28. július utolsó szombatján, a Tulipánban tizenöten találkoztunk egy kellemes beszélgetésre...

Átadták az új iskolát! 2017. szeptember 4-én ünnepélyes keretek között vették birtokba az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola számára elkészült új iskolaépületet. A VIRA Magazin tudósítása az ünnepségről.

2017. július 29. "július utolsó szombatja", tizenkilencen jöttünk össze, most Kiss Marika a hívott bennünket telefonon. Hosszú idő után újra találkozhattunk Bozsó Katival...

2016. július 30. volt az idén "július utolsó szombatja", amelyre ugyan csak tizenhárman jöttünk össze, de Román Irma a korházból hívott bennünket telefonon és sokan jelezték, hogy bár szeretnének, de nem tudnak eljönni. Mindenesetre az "éves találkozónk" ezúttal  is kellemes hangulatú beszélgetéseket eredményezett.

Lebontották az iskolánkat... Nem kis csúszással, 2016. március 25-én írták alá az új izsáki iskola kivitelezői szerződését, mely szerint 2017. július 08-ig kell(ene) felépülnie. A 2016. júniusi Izsáki Hírekben képeket is találhatunk a letarolt épületekről és a tervezettről.

2015. július 25-i találkozónkra - betöltvén a hatvanötöt - akár már ingyen utazhattunk (egyenlőre)! A már gyakorlattá váló éves találkozónkra ezúttal  (csak) tizenöten jöttünk össze. A nagy hőségben jól jött a Tulipán légkondija, kellemessé téve a jó hangulatú beszélgetéseket.

Búcsú a "nagyiskolától"! 2015. június 13-án, a délelőtti ballagást követően, délután már iskolát-búcsúztatni a jöttek a jelenlegi és egykor volt izsáki tanulók. Az 1959-ben átadott iskolaépületet, kormányprogram keretében, közel négy és félmilliárd forintból teljesen átépítik, ami előreláthatólag 2016. végére lesz kész. Emlékeztek rá, mi ötödikesként 1960-ban vettük birtokba a tantermeket, ahová akkor csak mamuszban lehetett belépni, - azóta már valónban rászorult a korszerűsítésre.

50 év
50 év

Az ötvenéves találkozón - 2014. július 26-án - a szokott helyen találkoztunk. Először végigjártuk azokat a tantermeket, amelyekben egykor tanultunk, majd a nagy iskola fizika-kémia tantermében harmincnyolcan gyűltünk össze, hogy Imre bácsival számba vegyük kivel mi történt. Tizenkilencen már végleg eltávoztak közülünk, és ha hozzávesszük, hogy jónéhányan előre jelezték távollétüket, a "félévszázados" találkozó apropóján, örvendetesn sokan jöttünk össze. Nagy öröm volt újra együtt lenni és felelevíteni a közös emlékeket. Az iskolalátogatás után a Vino étterem pincéjében folytathadtuk az önfeledt a beszélgetéseket...
Előzetes az IZSÁKI Hírek-ben, további a Facebook-on, és képek az 50-re és a kis tablóra kattintva érhetők el

Zetkó&tabló

TABLÓNK ŐRIZŐJE - Zetkó Gyuri, úgy tíz évvel ezelőtt, munkája során - az iskola padlásán - ráakadt a ballagási tablónkra, amely elég rossz állapotban volt. A képek egy része levált, néhány már nem is volt meg. Gondjaiba vette és rendbe tette - így láthattuk az ötvenéves találkozón. Mivel a nagy iskola átalakítás előtt áll - az iskola igazgatójával egyetértében - a tablót továbbra is őrizni fogja. Az átalakítás után meg majd megkeressük a módját a tárolásnak.

"Közös nyelvünk a kodályi zenepedagógia" cimmel - Hörcsök Imre zenepedagógus, a kecskeméti Kodály Intézet által szervezett Kodály Fesztiváli Mesterkurzus alkalmából közölt riportot a Kecskeméti Hírhatár Online, amelyet itt is elolvashattok...

"Négy évtized Izsák futballjáért" cimmel - Ungor Pali, az izsáki labdarúgás iránti elkötelezettségéről olvashattok az IZSÁKI Hírek-ben.

2013. évi összejövetel   A 2013. július 27-i összejövetel alkalmából tizennyolcan jöttünk össze. A jó hangulatban eltöltött idő mellet az is megbeszéltük, hogy jövöre az 50. éves találkozót is ebben az időpontban tartjuk, csak nem a Tulipánba, hanenem a Vino étterem pincéjébe ülünk be. A találkozó szervezésének alakulását a honlaunkon lehet követni. A képeket a bekezdés címére kattintva lehet elérni!

2012-es összejövetel   Ebben a évben 2012. július 28-ra esett az összejövetel időpontja, amely már előzetes meghívások nélkül hozta össze a társaságot. Örömteli, hogy ez alkalommal huszonegyen jöttek el, olyanok is akikkel már régóta nem találoztunk. Ha meg számításba vesszük, hogy néhányan előzetesen jelezték, nem tudnak itt lenni, osztályársaink mintegy haramada képezi a 'kemény magot', jelezvén az összetartás fontosságát. Jövőre - veletek - ugyanitt! (2013. július 27-én szombaton, dél után kettőkor, Tulipán presszó előtti szobor) Az összejövetelről készült képeket a bekezdés címére kattintva lehet elérni!

2011-es 'osztálytalálka'   Ezt a találkozót 2011. július 30-án szintén Román Irma hozta öszze, amelyen huszan voltunk. Ezen határoztuk el, hogy a továbbiakban - különösebb szervezés nélkül - minden év júliusának utolsó szombatján, dél után kettőkor, Tulipán presszó előtti szobornál találkozunk! Valamint az ötévenkénti találkozóink időpontját is ekkorra időzítjük! Az "osztálytalálkáról" készült képeket a bekezdés címére kattintva lehet elérni!

'HATVANÉVESEN' találkozó   Ez a találkozó, Román Irma aktív szervezőmunkájának köszönhetően, 2010. július 31-én jött össze. A beszélgetős találkának nem volt különösebb apropója - hacsak az nem, hogy immár mindannyian betöltöttük a hatvanat. Néhányan jelezték, hogy elfoglaltságuk csak lélekben lesznek ott. A jó hangulatú találkozóról készült képeket a bekezdés címére kattintva lehet elérni!

Vers mindekinek: A nyugdíjas élete... Dal mindekinek: Bródi János: Nyuggerdal

Ezen a linken néhány régi csoportképet láthattok...

45 év

A negyvenötéves találkozó alkalmából, 2009. szeptrember 26-án, a volt iskolánkban találkoztunk. Imre bácsi tartott osztályfőnöki órát, ahol huszonnyolcan voltunk jelen. A 45-re kattintva, az ott készült képeket találjátok!
Itt pedig az IZSÁKI Hírek-ben, a találkozónkról megjelen cikket olvashatjátok.


40 év

A negyvenéves osztálytalálkozónkat 2004-ben a Vinó étteremben rendeztük meg, amelyen 21 osztáltársunk és Imre bácsi volt jelen. (Mária néni akkor már nagyon beteg volt.) A képeket a 40-re kattintva érhetitek el!

2017. április 2-tól a való kapcsolattartás könnyítése érdekében, a Facebook regisztrációval rendelkezők részére létrehoztunk egy Facebook csoportot. Aki nem szeret Facebook-ozni, üzenetközvetítésre használja továbbra is a FÓRUMOT!