Könyvjelzök:
Nota bene

Verba volant, scripta manent


Az alkalmazott technikai megoldások

A div+css kontra táblázat alapú weboldal szerkezet kérdésében én az első mellett tettem le a voksomat. Az IE-vel való kompatibilitás kérdését azzal zártam rövidre, hogy Firefoxot használok.

Néhány apróság korábbról

Klikk a lámpára! Vidd az egérmutatót a kép fölé!

Ez itt két egyszerű javascriptes alkalmazás. Az elsőnél egy if-else kapcsolóval, klikkelésre cserélgetjük a document.getElementById('myimage').src-t, vagyis a bekapcsolt és a kikapcsolt lámpa fájlnevét. A másik esetben az onmouseover-onmouseout indítja a csereberét.

Ez egy flash-ben készült óra, ami a számítógép rendszeridejét használja. Be kellet ágyazni egy flash playert és meghívni az ora.swf-et. (Segítségül az ora.fla is elérhető)

A BBKE honlapnál alkalmazott PHP/MySQL alpon működőtt FÓRUM, egy ingyenes softvercsomag, amely tartalmazza magát a vendégkönyvet, egy adminisztrációs lapot, amely segítségével bárki személyre szabhatja a felhasználói felület stílusát, valamint moderációs feladatok végrehajtására is alkalmas, illetve egy telepítő-scriptet is, ami megkönnyíti az installálást. A forráskódban biztonsági rés található, ezért az egész programcsomagot töröltem!

A VENDÉGKÖNY átalakítása folyamatban...

Egyik kedvencem, egy professzionális virtuális kép- és tartalommegjelenítő java scrit alkalmazás, amely képes egyedi, kép, video és audio formátumok, flash, valamint HTML és belső tartalom megjelenítésére modern külsővel. <<Például, így néz ki ez a fejezet a clearboxban>> Ráadásul a clearbox használata magán célra ingyenes.
Telepítéskor egy clearbox.js nevű fájlt és egy clearbox nevű mappát kell átmásolni a weboldalat tartalmazó mappába, majd a HTML header részbe beírni a <script src="clearbox.js" type="text/javascript"></script> hivatkozást. A clearbox használatakor a rel="clearbox" kifejezést kell beírni az <a> tag-ekhez, hogy aktiváljuk a scriptet. Van egy title opcionális paraméter, amellyel címet vagy képaláírást adhatunk a megjelenítendő tartalomnak. Folyt.köv....