A volt iskolánk Izsák város címere

Szervusztok régi barátok, szükségem lene ma rátok...

Rohan az idő...   jellemezhetnénk a helyzetünket a régről ismert slágerrel. Mindannyian, akik 1964-ben végeztük el a nyolcadik osztályt, ma már túl az 50-éves osztálytalálkozón is, magunk sem hisszük el, pedig tényleg elszaladt az idő.

Annak idején, 1964-ben két osztály, összesen 92 fő ballagott, de találkozóinkat mindig is együtt szerveztük, hisz az általános iskolai évek alatt ezer szállal kötődött egymáshoz a korosztály. Alsó tagozatban még különböző helyeken, de ötödik osztálytól kezdve már az "új" iskolában tanultunk. Az erős összetartozás érzés kialakulása leginkább a két osztályfőnök Mózes Mária néni és Paksi Imre bácsi áldozatos pedagógusi munkájának volt köszönhető, ami nemcsak az iskolai tanításban, hanem az iskolán kívüli nevelésben öltött testet, legyen az valamilyen szakkör, vagy Kolon-tavi kirándulás. Ezek az évek alatt olyan élményekkel lehettünk gazdagabbak, amelyek egész életünkben elkísérnek, és meghatároznak bennünket. Az eddigi találkozók során is, személyes sorsokról történő érdeklődésen túl, mindinkább az együttlét öröme és a feltöltődés érzése hatotta át a társaságot.

A 45. éves találkozókon erős szándék fogalmazódott meg bennünk, hogy keressük egymást, és nem hagyjuk, hogy elsodorjon egymás mellől bennünket az élet. Ezért is indítottuk ezt a weboldalt, hogy legyen egy hely, ahol tarthatjuk a kapcsolatot. Az osztályok névsoránál találtok e-mail címeket, vagy használjátok a FÓRUMOT és

Keress minket a Facebookon is!

A 2011-es "osztálytalálkán" határoztuk el, hogy ezentúl minden év júliusának utolsó szombatján, dél után kettőkor, Tulipán presszó előtti szobornál találkozunk! Valamint az ötévenkénti találkozóink időpontját is ekkorra időzítjük.